Over ons

Onze folkloristische boerendansgroep verzorgt optredens met authentieke dansen uit het begin van de 20e eeuw (1920). Ons doel is om de folklore uit (de omgeving van) Holten op een verantwoorde manier uit te dragen. Daarbij dansen we op klompen en dragen kleding uit die periode.

Onze klederdracht passen we aan de seizoenen aan. Zo dansen we in de zomer in onze ‘daagse dracht’ met daarbij de Polkamuts. In de winterperiode dragen we de ‘zondagse dracht’. Hierbij hoort de originele Knipmuts. De mannen dragen een ouderwetse Klepbroek.

Accordeonspelers ondersteunen onze dansen met live muziek. Zo is een optreden niet alleen authentiek, er is ook meteen een gezellige, gemoedelijke sfeer.

Zo mogelijk spreken wij het Nedersaksisch dialect uit de omgeving van Holten.

We treden vaak op bij evenementen, verzorgingshuizen en (boeren)markten in de regio. Elk jaar laten we de Holtense folklore zien in andere Europese landen.

Geïnteresseerd geraakt en zelf een dansje wagen ? Kom gerust eens vrijblijvend langs op onze oefenavond, elke dinsdagavond bij MFA De Belte, Zwarteweg 24 in Nieuw Heeten.